Skip to main content

În contextul planurilor ambițioase ale Europei de a deveni primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, până în 2050, studenții Univesității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, au fost curioși să afle care este rolul gazelor naturale în această tranziție.

Christopher Veit, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Upstream, le-a explicat tinerilor, în cadrul uneia dintre întâlnirile „Beyond Generations – Learning from Experience”, că gazele naturale sunt componenta esențială de tranziție în mixul energetic. Sigur, energia solară sau cea eoliană sunt favorite la acest capitol, dar nu și favorabile economiei, pentru că ele nu pot asigura un flux continuu, așa cum o pot face gazele naturale prin flexibilitatea și versatilitatea lor.

Dar tinerii vor garanții.

Vor să se asigure că locurile de muncă și carierele pe care le aleg sunt pe termen lung. Iar doleanțele lor sunt oarecum justificate, având în vedere dinamica economiei mondiale. Iar industria de petrol și gaze nu face excepție și este și ea într-o continuă transformare, dar nu se pune problema dispariției ei, sub nicio formă, pentru că gazele naturale, sub o formă sau alta, vor fi esențiale pentru bunul mers al lumii, așa că actualii studenți se pot îndrepta cu încredere către acest domeniu, le-a dat asigurări domnul Veit tinerilor prezenți la discuțiile facilitate prin platforma „Gaz de România”.

Acesta le-a mai povestit tinerilor și despre importanța siguranței din industria de petrol și gaze. OMV Petrom este o companie care pune accent pe măsurile de protecție atât pentru angajații săi, cât și pentru mediu, iar pentru acest lucru, tehnologia și procesele sunt extrem de complexe.

Întrebat care ar fi profilul unui bun manager, Christopher Veit le-a explicat studenților că, pentru a avea succes, un manager nu este suficient să fie doar un bun coordonator, ci calitățile lui trebuie să fie înclinate și către partea de comunicare și empatie, esențiale, de altfel, pentru construcția unei echipe valoroase.

Mai mult decât atât, trebuie să cunoască foarte bine piața, iar deciziile și strategiile pe care le dezvoltă să fie în concordanță cu aceasta.

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG), prin intermediul platformei Gaz de România, dorește ca tânăra generaţie de ingineri să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în piaţă, facilitând accesul studenţilor la o serie de discuţii cu manageri de top din industrie.

Leave a Reply