„Totodată, dezvoltarea resurselor naturale are un efect economic de multiplicare imens pentru o țară. Securitatea energetică este primul dintre acestea. (…) În plus, dacă nu le producem, ele nu vor aduce nimic în economie, nu vor genera locuri de muncă și nici venituri suplimentare la bugetul de stat, care cred că are mare nevoie de contribuții”, a mai afirmat Directorul General Executiv al OMV Petrom.
Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu studenții de la Academia de Studii Economice (ASE) din București, cărora Christina Verchere le-a împărtășit din experiența acumulată până acum în funcții de management în sectorul de petrol și gaze, dar și despre importanța acestui domeniu strategic la nivel global. Întâlnirea face parte din seria de dialoguri „Beyond Generations – Learning from experience” între seniorii industriei și tineri, derulată de Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), prin intermediul platformei Gaz de România.
Absolventă la rândul ei a unui program de master în Științe Economice, la Universitatea Aberdeen din Scoția, Christina Verchere și-a început cariera în 1993 şi a lucrat mai mult de 20 de ani într-una din cele mai mari companii de petrol și gaze din lume, unde a deținut numeroase poziții de conducere în Marea Britanie, SUA, Canada și Indonezia. Între 2012-2014, a ocupat funcția de Președinte regional al BP pentru Canada cu sediul în Calgary, iar între 2014 – 2018 a ocupat funcția de Președinte regional pentru Asia Pacific, cu sediul în Jakarta, Indonezia. A fost numită Director General Executiv şi Președinte al Directoratului OMV Petrom începând cu 1 mai 2018.
Din dialogul purtat între Christina Verchere cu studenții de la ASE, vă prezentăm în materialele video următoare cele mai importante declarații.
Despre Leadership:
„Dacă ai un rol de lider, ești în management, trebuie neapărat să îți placă oamenii. Și motivul pentru care spun acest lucru este că suntem toți foarte diferiți în modul în care ne comportăm și trebuie să poți fi în măsură să faci față la multe stiluri, personalități și comportamente diferite și să îți placă. Pentru că de fapt obții rezultate prin oameni și lucrezi prin oameni”, le-a transmis ea studenților de la ASE București. În plus, e nevoie de hotărâre și efort susținut, dar și de pasiune.
„Cred cu tărie că performanța este cea care vă oferă următoarea oportunitate. Cu cât faci mai multe în modul cel mai remarcabil, cu atât mai multe oportunități vor apărea în calea ta și atunci când ai mai multe oportunități trebuie să-ți dai seama clar pe care vrei să o fructifici”, mai este unul dintre sfaturile oferite tinerilor de către Christina Verchere.
Despre noile tehnologii și inovații
Ce rol are inteligența artificială în dezvoltarea sectorului de petrol și gaze naturale? Evoluția digitală în acest domeniu este fundamentală, pentru că ea contribuie la o mai bună înțelegere a resurselor de hidrocarburi disponibile în subteran și, implicit, la creșterea producției. Pentru oameni, este o tranziție dificilă, însă care oferă multe oportunități.
Despre importanța exploatării gazelor din Marea Neagră
Multe țări nu dispun de resursele energetice pe care le are România și dedică mult efort pentru a se asigura de unde va proveni energia lor. Dacă nu dezvoltăm proiectele din Marea Neagră în 4-5 ani, cantitatea de gaze naturale importată va ajunge la 30-40% din necesar. Dacă vor fi exploatate, vor aduce beneficii nu doar pentru securitatea energetică a țării, ci și beneficii economice, contribuind totodată la tranziția energetică.
„Și sunt aici, depinde de noi să le dezvoltăm”, a mai punctat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.