Skip to main content

Pe data de 20 mai, cu susținerea Universității Petrol-Gaze din Ploiești, a fost organizat evenimentul “Beyond Generations – Learning from experience”, dedicat studenților și pregătirii acestora pentru o activitate profesională cât mai fructuoasă. Mulțumim Universității Petrol-Gaze pentru că ne-au facilitat organizarea acestei acțiuni și suntem convinși că aceasta reprezintă doar prima acțiune dintr-o serie de evenimente dezvoltate împreună. Apreciem implicarea și dorința acestei instituții prestigioase în învățământul românesc, de a oferi studenților, dincolo de pregătirea academică, perspective și cunoștințe din interiorul companiilor, informații de valoare ce îi vor ajuta să-și contureze o viziune asupra oportunităților și traiectoriei dorite în profesia lor.

Tinerii trebuie să fie deschiși la oportunități și să fie flexibili dacă vor să aibă succes în carieră.

Lumea este mare, așa că recomandat este să își lărgească orizonturile, să acumuleze cât mai multe experiențe. Chiar dacă uneori par a fi momente în care coboară pe treptele ierarhice, important este să găsească avantajele fiecărui proiect în parte. De o experiență similară a avut parte și Christopher Veit, membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție în OMV Petrom. 

El le-a povestit studenților Universității Petrol – Gaze din Ploiești, în cadrul întâlnirii “Beyond Generations – Learning from experience”, cum a renunțat la o funcție importantă, prin care avea în subordine oameni din aproape toată lumea, pentru a fi manager pe teren la zăcămintele de gaze din Pakistan.

Ce caută un angajator precum OMV Petrom la un tânăr absolvent?

Studenții UPG au fost curioși să afle răspunsul la această întrebare, iar Christopher Veit le-a răspuns. Într-o piață competitivă, persoana cea mai potrivită pentru un job nu este neapărat cea cu cele mai bune cunoștințe tehnice, ci aceea care are o combinație de mai multe abilități, având în vedere că, un element esențial în alegerea unui candidat nou este și comportamentul. Asta pentru că la un interviu nu participă doar un inginer sau un geolog, ci și o persoană de la resurse umane, care este atentă la comportament.

De asemenea, domnul Veit le recomandă studenților și tinerilor la început de carieră să pună mereu întrebări, să fie proactivi, să urmeze un stadiu de practică în care să încerce să facă o impresie bună și sa fie vizibili, ca elemente cheie în vederea obținerii unui post în compania în care doresc să se dezvolte profesional. 

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG), prin intermediul platformei Gaz de România, dorește ca tânăra generaţie de ingineri să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în piaţă, facilitând accesul studenţilor la o serie de discuţii cu manageri de top din industrie, în cadrul întâlnirilor “Beyond Generations – Learning from experience”.

Leave a Reply