În următorii 10 ani vom asista la o creştere a cererii de gaze naturale în România, ceea ce înseamnă că job-urile, cel puţin în cadrul OMV Petrom, nu vor avea de suferit, le-a mărturisit Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas, studenţilor de la Universitatea Politehnica Bucureşti şi celor de la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, în cadrul sesiunilor „Beyond Generations – Learning from experience”.
Suntem parte a tranziţiei energetice, dar avem în continuare nevoie de energie din combustibili fosili mai curați precum gazele naturale, ca de exemplu pentru industria chimică, pentru transport sau pentru producţia de hidrogen.
Prin urmare, industria de petrol şi gaze naturale trebuie încă să exploreze şi să găsească resurse noi pe care să le aducă în piaţă. Iar asta înseamnă că şi oportunităţile de dezvoltare în industrie pentru tânăra generaţie de ingineri sunt încă foarte mari în România.
Cum poţi face o impresie bună la primul loc de muncă, la ce să fie atent un absolvent, care sunt atuurile generaţiei sau cum îşi poate câştiga un tânăr un loc într-o companie? Franck Neel a venit cu răspunsuri şi cu o serie de sfaturi legate de primul job.
În acest context, Franck Neel le-a povestit studenţilor cum la 18 ani, imediat după finalizarea liceului, a avut de ales între agricultură şi energie. Deşi are momente în care se întreabă cum ar fi fost viaţa lui dacă ar fi ales agricultura, nu are niciun regret în ceea ce privește drumul ales, în primul rând pentru că de-a lungul vieţii şi-a dat seama că fără energie nu poţi face nimic.
Energia este combustibilul vieţii.
În plus, le-a împărtăşit din experienţa proprie şi cum a trecut peste decizii profesionale care i-au părut iniţial greşite.
În cadrul discuţiilor, studenţii au fost curioşi să afle şi despre diferitele întrebuinţări ale hidrogenului, despre cum arată tranziţia către o energie curată, dar şi ce rol va avea industria de petrol şi gaze în tot acest context.
Deşi 2020 a venit cu lovituri puternice, semnalele venite dinspre companiile care încă investesc în România sunt promiţătoare pentru economia ţării.
Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG), prin intermediul platformei Gaz de România, ţine foarte mult ca tânăra generaţie de ingineri să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în piaţă, facilitând accesul studenţilor la o serie de discuţii cu lideri și manageri de top din industrie.
CATEGORIESNOUTĂŢI