Skip to main content

În era tehnologiei digitale, accesul rapid la aplicații și seturi mari date (big data) devine „combustibilul” dezvoltării industriei de petrol și gaze. Transformarea digitală a devenit deja normă la nivel global, însă, din păcate, ca urmare a piedicilor legislative, România a pierdut startul în procesul de digitalizare a industriei de petrol și gaze naturale şi va suporta costuri mai mari pentru a recupera decalajul. O analiză a Federației Patronale de Petrol și Gaze (FPPG), în continuare

Pentru mai bine de un secol, industria locală de petrol și gaze naturale a contribuit la dezvoltarea economică și socială a țării, asigurând combustibil pentru iluminat, încălzire, transport, locuri de muncă și venituri consistente la bugetul de stat. De la prima sondă forată în România, în 1861, cu garnitură din lemn și sapă tip burghiu, industria locală de petrol și gaze naturale a inovat continuu pentru a susține cererea, tehnologiile aplicate fiind, de-a lungul deceniilor, la cel mai înalt nivel din Europa și chiar din lume.

Acum este necesar ca prin modificări legislative să fie posibilă trecerea într-o nouă etapă, cea de transformare digitală, un val care a cuprins deja industria de profil la nivel global. „Nevoia de utilizare a unor instrumente avansate de tehnologie a informației este cu atât mai presantă în cazul României, care are în exploatare zăcăminte mature, cu un semnificativ declin natural al producției”semnalează Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Leave a Reply