Teodora CIMPOI (președintele juriului) și-a început cariera în presa economică în 2005, specializându-se în sectorul energetic. Până în 2018, a lucrat pentru brandurile Curierul Național, Mediafax, Adevărul, Business Standard, Evenimentul Zilei, Capital și România Liberă. Totodată, a contribuit cu analiza „Vremea marilor investiții strategice” în Caietul documentar „Energia. Concepte și instrumente operaționale”, apărut la Editura Club România în 2018.

În același an, a lansat propria platformă de știri specializate, NewsEnergy.ro, dedicată în special schimbărilor climatice și inovațiilor tehnologice în sectorul energetic. Teodora este implicată și în activitatea de consultanță în comunicare.


Jurnalist de aproape 30 de ani, Gabriela MOROIANU s-a dedicat subiectelor economice de 25 de ani, specializarea ei ca jurnalist fiind reprezentată de domeniul energetic – energie, resurse energetice, schimbări climatice. Inginer de formație, Gabriela este și doctor în economie, teza de doctorat abordând tot o temă dedicată sectorului energetic: ”Prețul petrolului și influențele asupra economiei”.

Gabriela este fondatorul publicaţiei FOCUS ENERGETIC, apărută pe piaţa media românească în anul 2003 ca revistă lunară și care a devenit, din anul 2010, prima publicaţie online dedicată, în principal, sectorului “energie – schimbări climatice”, precum şi domeniilor cu impact asupra acestuia: bancar, asigurări, comunicaţii şi IT etc.


Mihai NICUȚ are o experiență în presă de peste 20 de ani. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București, în anul 2000, Mihai a lucrat la Curierul Național, Realitatea Românească, Cotidianul, Capital, money.ro și la postul de televiziune Digi24, fiind în prezent redactor-șef al publicației economica.net. În ultimii zece ani, a activat preponderent ca jurnalist specializat în domeniul energetic, deținând publicația specializată e-nergia.ro.


Absolventă a Academiei de Științe Economice, Cristina TREFAȘ este Fondator și Director General al publicației de specialitate InvesTenergy (www.investenergy.ro).

Jurnalistă de business, cu o experiență de peste 20 ani în domeniul economic, în special energetic, a lucrat  la cotidienele „Adevărul”, „Gândul”.  Timp de 6 ani a fost Director de Relații Publice și Comunicare al unei companii – furnizor de energie electrică. În paralel cu publicația InvesTenergy pe care o coordonează, Cristina organizează conferințe de specialitate și continuă activitatea de comunicare și PR pentru companii din domeniul energetic. A fost, pe parcursul a 2 ani, Asistent Universitar la ASE, Facultatea de Economie Generală, Curs Publicistică Economică.

Grație experienței vaste acumulate, Cristina cunoaște bine sectorul energetic, inclusiv cadrul de reglementare a pieței de energie electrică din România. Are experiență în colaborarea cu autoritățile, companii, asociații din sectorul energetic și reprezentanții mass-media.


Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel AVĂCĂRIȚEI este redactorul-șef al Energynomics, din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics (site-ul, revista, producții audio-video online și evenimentele proprii), precum și proiectele partenerilor Energynomics – companii, asociații profesionale și patronale, experți.

Gabriel lucrează ca jurnalist din 1998 în presa scrisă (Național, Azi, Averea) și în televiziune (Național TV, Money Channel, Digi24).


Cătălin DEACU are o experiență de 13 ani în mass-media. A debutat în presă în anul 2007, ca redactor la ziarul economic Bursa. Timp de cinci ani a lucrat în presa scrisă, perioadă în care a publicat sute de articole cu subiecte economice. Are șapte ani de experiență în televiziune. A lucrat un an ca jurnalist de investigație și patru ani ca reporter la Digi24, la emisiunea Din Interior, unde a realizat reportaje și filme documentare. Din anul 2017, lucrează ca jurnalist la TVR, la Știri, în cadrul Secției Economic. Scrie despre principalele probleme din Transporturi, Agricultură, Finanțe și Energie. Este absolvent al Universității din București. Din anul 2018 deține titlul de doctor în Geografie Economică. A publicat o carte despre impactul fenomenului dezindustrializării, la nivel teritorial, asupra industriei miniere din România.