Skip to main content

România este unul dintre cei mai vechi producători de gaze naturale din lume.

Avem o istorie de peste 110 de ani în domeniu, o industrie marcată de premiere la nivel internațional, la care și-au adus contribuția specialiști de renume. Timp de mai bine de un secol, această resursă a servit continuu la dezvoltarea economică și socială, precum și la securitatea energetică a țării. Și pentru că industria a inovat în permanență, acum și-a asumat un nou rol: acela de a contribui la atingerea țintelor de neutralitate climatică ale României, printr-o tranziție justă și accesibilă.

Pentru a explica importanța și valoarea acestei surse de energie, gazele naturale, am creat GazDeRomania.ro – o platformă de informare și interacțiune destinată publicului larg. Platforma este un proiect al Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG), organizație care reunește principalii producători naționali de gaze naturale, ce acoperă peste 98% din producția internă.

Pentru un viitor curat și sigur, avem responsabilitatea să înțelegem contextul în care suntem implicați și care este rolul fiecăruia dintre noi. Întotdeauna informați despre beneficiile gazelor naturale, putem dezvolta societatea în care trăim. Împreună, scriem mai departe povestea frumoasă a acestei industrii.

De ce trebuie sprijinită producția românească de gaze naturale

10 adevăruri care te vor face să înțelegi de ce producția românească de gaze naturale trebuie încurajată și susținută!