Skip to main content

România are nevoie de o strategie pentru a traversa cu succes tranziția spre o economie verde. Trebuie să înțelegem care sunt zonele de competitivitate pe care le avem ca țară și unde pot fi canalizate investițiile. Însă aceste zone de competitivitate nu pot fi stabilite într-un birou cu câțiva oameni. E nevoie de o consultare foarte amplă cu toate sectoarele economiei României, ca politicienii să înțeleagă la ce ținte se pot angaja. Avem nevoie de o tranziție realistă, iar în acest proces trebuie să ne bazăm cât mai mult pe propriile resurse de care dispunem, precum gazele naturale.

Acestea sunt câteva idei principale analizate în cadrul emisiunii Energy Trends realizate la EM360 Studio, de către cei doi invitați: Cătălin Niță – Director Executiv al Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG) și Radu Burnete – Director Executiv al Confederației Patronale Concordia.

În plin proces de tranziție spre economia verde, suntem încă într-o zonă destul de mare de incertitudine.

Știm unde vrem să ajungem, care sunt țintele pentru 2030 sau 2050, dar ceea ce nu știe încă nimeni cu foarte mare siguranță este cum vom reuși să ajungem acolo”, a spus Radu Burnete.

Leave a Reply