Skip to main content

România, blocată în era documentelor transmise cu poșta militară

Pe o temă atât de importantă precum digitalizarea, e nevoie ca Guvernul să sprijine eforturile industriei de a se alinia tendințelor europene

În era tehnologiei digitale, accesul rapid la aplicații și seturi mari date (big data) devine „combustibilul” dezvoltării industriei de petrol și gaze. Transformarea digitală a devenit deja normă la nivel global, însă, din păcate, ca urmare a piedicilor legislative, România a pierdut startul în procesul de digitalizare a industriei de petrol și gaze naturale şi va suporta costuri mai mari pentru a recupera decalajul, potrivit unei analize realizată de Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG).

Prezentăm analiza:

Pentru mai bine de un secol, industria locală de petrol și gaze naturale a contribuit la dezvoltarea economică și socială a țării, asigurând combustibil pentru iluminat, încălzire, transport, locuri de muncă și venituri consistente la bugetul de stat. De la prima sondă forată în România, în 1861, cu garnitură din lemn și sapă tip burghiu, industria locală de petrol și gaze naturale a inovat continuu pentru a susține cererea, tehnologiile aplicate fiind, de-a lungul deceniilor, la cel mai înalt nivel din Europa și chiar din lume.

Leave a Reply