Skip to main content

Tinerii au nevoie de repere și de sfaturi, dar și de răspunsuri la întrebări. Pentru a veni în sprijinul studenților, Gaz de România încurajează schimbul de informații, idei și chiar experiențe între manageri de top din industria de petrol și gaze naturale și cei care aspiră la o carieră în acest domeniu. De aceea am demarat proiectul „Beyond Generations – Learning from experience”, o serie de dialoguri între seniorii industriei și tineri.

Care sunt perspectivele de angajare pentru tineri în industria de petrol și gaze naturale? Care sunt tendințele în domeniu și ce așteptări au angajatorii de la cei tineri? Cum a fost afectată industria de pandemia COVID-19? La aceste întrebări, și nu numai,  venite din partea studenților de la Universitatea de Petrol și Gaze (UPG) din Ploiești a răspuns unul dintre cei mai experimentați manageri în domeniu din România: Peter Zeilinger, Membru al Directoratului responsabil pentru divizia  de Upstream, în cadrul OMV Petrom. Totodată, el le-a povestit care au fost elementele care i-au influențat propriul parcurs profesional și i-a îndemnat să respecte câteva elemente de bază pentru a-și construi o carieră de succes.

Nimeni nu se naște manager. Această funcție chiar trebuie câștigată, este primul sfat oferit studenților de la UPG de către Peter Zeilinger. El a explicat și ce presupune această funcție.

Indiferent de cariera aleasă, tinerii sunt sfătuiți să atingă nivelul de excelență în aria lor de expertiză. Iar pentru a fi solidă, orice carieră are nevoie de o fundație.

„Oportunitățile în carieră nu trebuie ratate”,

este un alt sfat oferit studenților de Peter Zeilinger, Membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream, în cadrul OMV Petrom. El i-a încurajat pe tineri să fie flexibili, mobili, să exploreze alte culturi, care îi vor îmbogăți nu doar profesional, ci și personal.

Fundația este foarte importantă, iar experiența practică este pur și simplu „aur” pentru carieră. Pentru a-și îmbunătăți abilitățile, tinerii ar trebui să ceară feedback constructiv permanent de la managerii lor.

Petrolul și gazele naturale au un rol vital la nivel mondial: oferă energie pentru a menține lumea în funcțiune.

Lucrând în industria de petrol și gaze naturale, asiguri energia de care lumea are tot mai multă nevoie. În plus, fundația de inginer în acest domeniu deschide foarte multe perspective profesionale.

Care sunt perspectivele de angajare pentru tineri în sectorul de petrol și gaze naturale?

România are potențial ridicat în hidrocarburi, însă pentru a le aduce la suprafață, e nevoie de foraje la adâncimi tot mai mari. Acest lucru presupune gestionarea strictă a costurilor.

Deși are o istorie de peste 100 de ani în România, industria de petrol și gaze naturale s-a adaptat permanent inovațiilor tehnologice. Digitalizarea deschide noi oportunități.

România se află într-o poziție fantastică și s-ar putea dezvolta într-o altă Norvegie, dacă ar avea cadrul legal și fiscal stimulativ pentru investiții. Digitalizarea este parte din viitor.

Leave a Reply