Skip to main content

Saltul ultimelor 8 decenii este strâns legat de consumul de energie, însă problema pe care o are omenirea în acest moment este o dependență foarte mare de combustibili fosili. Reorientarea către surse regenerabile de energie nu se poate face însă peste noapte și, mai ales, fără combustibili de tranziție, așa cum este gazul natural, care este și o bună sursă pentru extragerea de hidrogen și metan, folosit pentru controlul emisiilor. Cristian Hubati, Vicepreședinte Operațiuni, OMV Petrom, a avut o întâlnire cu studenții Universității Transilvania, din Brașov, în cadrul „Beyond Generations – Learning from Experience”, în care le-a povestit despre strategia tranziției către green.

Aproape totul poate fi coordonat acum de la distanță, dar Cristian Hubati le-a explicat tinerilor că accentul este tot pe resursa umană, pentru că ea este cea care dă vibe-ul și direcția oricărui proiect. Însă, mai departe de noile tehnologii din industrie puse pe seama digitalizării, poate la fel de importantă este mobilitatea pe care aceasta o oferă.

Acum biroul poate încăpea, în zilele noastre, într-un rucsac, indiferent că ești CEO, angajat sau antreprenor.

Această flexibilitate a fost posibilă datorită digitalizării, așa că programul fix de lucru al unor angajați care trag de timp și abia așteaptă „să se sune de ieșire” este înlocuit acum de creativitatea și eficiența acelora care pot lucra de oriunde, într-un mod mult mai eficient, mai liber și mai responsabil.

Vicepreședintele Operațiuni al OMV Petrom le-a împărtășit studenților și cele 3 skill-uri esențiale pentru a-și găsi direcția în viață. Ca să știi unde vrei să ajungi în viață trebuie obligatoriu să îți faci o proiecție, le-a spus acesta.

„Fără o țintă clară, viața te poate duce cum vrea ea și nu cum îți dorești tu. Dacă vrei să te diferențiezi planifică-ți viața. Altfel, te vei lăsa purtat de val și vei merge în același sens cu masele, fără să poți face diferența în societate ca individ.”

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG), prin intermediul platformei Gaz de România, ţine foarte mult ca tânăra generaţie de ingineri să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în piaţă, facilitând accesul studenţilor la o serie de discuţii cu manageri de top din industrie.

Leave a Reply