Skip to main content

Digitalizarea vine la pachet și cu o serie de semne de întrebare. Printre ele se numără și cele care se referă la viitorul forței de muncă.

„Vor fi oamenii înlocuiți de roboți?”

Adevărul este undeva la mijloc, pentru că digitalizarea va prelua într-adevăr o parte dintre atribuțiile oamenilor, dar nu pentru a-i lasă pe aceștia fără locuri de muncă, ci pentru a le oferi ocazia să se dezvolte și să avanseze în carieră.

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) vine în întâmpinarea tinerilor facilitând-le o serie de discuții cu manageri de top din industrie, menite să le clarifice toate aceste aspecte, prin intermediul platformei Gaz de România.

La cea de-a 5-a ediție a întâlnirilor „Beyond Generations – Learning from expericence” Franck Neel, Membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Gas, le-a împărtășit studenților de la Universitatea Politehnica București viziunea sa asupra nevoii de digitalizare în contextul competitivității, fără însă a lăsa la urmă resursa umană, de altfel extrem de importantă pentru viitorul companiei.

Și pentru că le-a vorbit tinerilor despre competitivitate, Franck Neel le-a povestit despre propria lui experiență profesională și despre competiția în care a fost cu el însuși în permanență pentru a se autodepăși constant. Le-a împărtășit fiecare pas făcut în cei 25 de ani de carieră, de când a plecat din Franța, până a ajuns la vârful uneia dintre companiile de top din România.

Mai mult decât atât el le-a oferit studenților și o serie de recomandări care să îi ajute să avanseze în carieră.

Însă, odată avansat în carieră și ajuns într-o poziție de management, orice leader trebuie să știe să își conducă oamenii eficient. Dar pentru a face asta trebuie, în primul rând, să le cunoască nevoile și să știe cum să îi motiveze. Franck Neel le-a împărtășit tinerilor viziunea lui despre valorile unui bun manager, dar și despre modul în care acesta își poate forma o echipă pe care se poate baza în drumul spre succes.

Leave a Reply