Skip to main content

Industria de petrol și gaze s-a reinventat în permanență, iar cel mai bun exemplu este chiar rafinăria Petrobrazi.

Radu Căprău, invitat la discuțiile cu studenții de la Universitatea “Ovidius” din Constanța, în cadrul seriei de întâlniri “Beyond generations – learning from experience”, organizată de Federația Patronală Petrol și Gaze, le-a povestit tinerilor despre rafinăria Petrobrazi și cea mai recentă instalație pusă în funcțiune în anul 2019 în urma unei investiții de peste 65 de milioane de euro și cu peste 550 de oameni implicați în proiect, cu o tehnologie care permite conversia GPL-ului și a unor benzine ușoare de joasă calitate în produse petroliere superioare și fiind a treia instalație din lume de acest fel.

Când se raportează la viitor, marii jucători din industria de petrol și gaze naturale pun un foarte mare accent pe noua generație, nu doar pe tehnologie. De aceea, sunt foarte atenți la evoluția tinerilor, cărora încearcă să le ghideze pașii în carieră încă din băncile facultății și să le explice că niciun argument precum „Nu mă place șeful și nu pot avansa în carieră!” nu este valid atunci când își doresc cu adevărat să evolueze în carieră.

Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil, le-a oferit studenților prezenți la întâlnire și câteva sfaturi esențiale pentru a-și gestiona sănătos și eficient cariera.

Tinerii au avut însă și multe curiozități, ca de exemplu: „Cum abordează industria încălzirea globală?”.

Și, pentru că este într-adevăr un subiect de actualitate și în rândul companiilor din industrie, Radu Căprău le-a povestit studenților despre ambițiile OMV Petrom de reducere a emisiilor cu 27% până în 2025, față de 2010. În plus, le-a vorbit și despre investițiile de peste jumătate de miliard de euro de la privatizare până în prezent făcute în rafinăria Petrobrazi în tehnologii pentru a diminua impactul activității companiei asupra mediului.

Tot din planurile de viitor face parte și modernizarea stațiilor de alimentare, care trebuie să răspundă unei nevoi de mobilitate din ce în ce mai mare. Evident, asta înseamnă o nouă rundă de investiții.

De exemplu, „mașinile viitorului” implică investiții considerabile din partea companiilor pentru stațiile de reîncărcare electrică, iar OMV Petrom are deja în plan montarea a 80 de astfel de stații până la finele anului 2022, 20 dintre acestea permițând o încărcare în mai puțin de 20 de minute.

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) ţine foarte mult ca tânăra generaţie de profesioniști să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în piaţă, facilitând accesul studenţilor la o serie de discuţii cu manageri de top din industrie, cu ajutorul platformei Gaz de România.

Leave a Reply